AT&T Learning Studio

Client: Abilene Christian University
Location: ACU Brown Library, Abilene, Texas (map)
Size: 6,000 sq.ft.
Completion: 2011

Served as design architect, completed schematic design and created presentation drawings for fundraising.
Architect of Record: Tittle Luther Partnership

The AT&T Learning Studio supports “students and faculty as they explore the way we live, learn, and communicate in a digital world.” (Learning Studio website) The Studio is located on the third floor in ACU’s main library and continues the university’s rethinking of a 21st century library. The Learning Studio builds on the culture of collaboration present in the library’s Learning Commons (located on the ground floor) for faculty and students with an emphasis on the exploration and creation of digital media and its impact across the university’s curriculum.

The information desk and digital display wall create the Studio’s “front door.” A single, curved ceiling cloud unifies the distinct zones of the Studio, interrupted briefly to articulate circulation routes leading through the space. The design of the Studio required a sensitive balance between public, semi-private and private spaces while accommodating groups of varying size. As a result, several space and room types of different sizes were created to facilitate collaboration at different scales, while the “transparency” of each room varies depending on its function.

ACU's Learning Studio Website